Mânăstirea Cetățuia - Negru Vodă

Apel de sufletBiserica rupestra

Personalul mânăstirii Cetăţuia:


Telefon mânăstire: 0248.544.000 şi: 0762.664.776
Zilnic intre orele 20 şi 23:45.Sunt oameni de bine care ne trimit mesaje de încurajare dar aşa cum şi domnitorii noştri în faţa puhoaielor năvălitoare primeau ajutor numai cuvinte, aşa şi noi în faţa puhoiului ameninţător contra bisericii strămoşeşti primim numai ajutor verbal. Noi nu facem lucruri peste puterile noastre ci numai cele ce sunt de trebuinţă. Ce lăsăm în urmă va conta pentru generaţiile ce vor veni. Este greu, recunoaştem că viaţa este aşa cum este dar hai să punem puţin umărul la "ridicarea acestui stâlp clătinat de răutate", stâlpul credinţei înaintaşilor noştri. Hai să fim mai buni, mai neîncăpăţânaţi, mai compatibili sufleteşte cu cei din jurul nostru.

La schit, drumul de acces este accesibil. Primăria Stoeneşti s-a implicat în a rezolva această problema iar acum se poate urca cu orice tip de autoturism până la aşezământul monahal. La Schit nu este curent electric, încercãm pe aceastã cale sã dãm de un suflet milostiv care sã ne ajute a monta o eolianã. Menţionãm cã zona este foarte favorabilã pentru acest lucru.

Preot Marian Verme

* Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic, preotul Marian Verme, acordă ajutor nu numai spiritual ci şi material familiilor nevoiaşe ce bat la poarta bisericii.

* Metocul Sfinţii Români - preot Marian Verme. Construit în 2007, se află la intrarea în Valea Chiliilor, 150 metri de la şosea la poalele muntelui Cetăţuia. Biserica deserveşte nevoile spirituale ale comunităţii de rudari din satul Valea Cetăţuii-Cetăţeni. Aici se oficiază botezuri şi cununii gratuite.

* La Schitul Sfântul Modest, Biserica este deschisă zilnic. Maica Serafima îşi aşteaptă oaspeţii cu vorbe calde pentru fiecare.
Iubiti credinciosi:

Bisericuta din grota mai aminteste, prin urmele celor trei straturi de pictura, de evlavia Domnitorilor ce-si gaseau aici refugiu în vremuri de restriste.

În Sfântul Altar exista un mic izvor, considerat facator de minuni, el picurând numai într-o scurta perioada a anului, cuprinsa între Izvorul Tamaduirii si Adormirea Maicii Domnului.

Cei ce vor sa-si arate dragostea fata de Evanghelia lui Hristos si pentru patrimoniul national, poate depune obolul pe adresa Mânăstirii Cetăţuia-Negru Vodă, sau în contul nostru deschis la:


B.C.R. Câmpulung Muscel: Mânăstirea Cetăţuia Negru Vodă
Cod IBAN RO98RNCB0023013599440001
Cod de identificare fiscala RO 13938920


Mulțumiri tuturor acelora care și-au arătat dragostea pentru locașul de cult ce îl reprezintă Cetățuia, Schitul Sfântului Modest și Metocul Sfinții Români. Bunul DUMNEZEU să vă dăruiască pace, spor binecuvântat, înțelegere și mântuire!