Mânăstirea Cetățuia Negru Vodă

Apel de suflet


 

Personalul mănăstirii Cetăţuia:

Telefon mânăstire: 0762.664.776
Zilnic intre orele 19 şi 23:45.
Biserica rupestra

Sunt oameni de bine care ne trimit mesaje de încurajare dar aşa cum şi domnitorii noştri în faţa puhoaielor năvălitoare primeau ajutor numai cuvinte, aşa şi noi în faţa puhoiului ameninţător contra bisericii strămoşeşti primim numai ajutor verbal. Noi nu facem lucruri peste puterile noastre ci numai cele ce sunt de trebuinţă. Ce lăsăm în urmă va conta pentru generaţiile ce vor veni. Este greu, recunoaştem că viaţa este aşa cum este dar hai să punem puţin umărul la "ridicarea acestui stâlp clătinat de răutate", stâlpul credinţei înaintaşilor noştri. Hai să fim mai buni, mai neîncăpăţânaţi, mai compatibili sufleteşte cu cei din jurul nostru.

 
 

* Metocul Sfinţii Români - preot Marian Verme și preot misionar George Emil Apostol

Construit în 2007, se află la intrarea în Valea Chiliilor, 150 metri de la şosea la poalele muntelui Cetăţuia. Biserica deserveşte nevoile spirituale ale comunităţii de rudari din satul Valea Cetăţuii-Cetăţeni. Aici se oficiază botezuri şi cununii gratuite.

* Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, preotul Marian Verme, acordă ajutor nu numai spiritual ci şi material familiilor nevoiaşe ce bat la poarta bisericii.

* La fiecare sfîrșit de lună se vor afișa listele cu numele și numărul chitanței aferente, persoanelor ce au donat în contul mănăstirii noastre. Din motive binecuvântate nu am afișat sumele donate întrucât acestea sunt date după măsura posibilităților fiecăruia. Dumnezeu să vă ocrotească și să vă binecuvânteze.

* Mănăstirea Cetățuia aduce mulțumiri persoanelor care au donat benevol fie la mănăstire fie în contul mănăstirii.

* Doresc să menționez faptul că toate lucrările ce se execută în mănăstire, se fac cu fonduri proprii și au binecuvântare precum și autorizațiile autorităților locale și centrale.

* Mai specific faptul că în listele cu ajutători nu sunt trecute persoane ce au dorit să-și păstreze anonimatul.

 
Binecuvântează Doamne, pe toți cei ce iubesc podoaba Casei Tale...
 
Iubiți credincioși:

Bisericuța din grotă mai amintește, prin urmele celor trei straturi de pictură, de evlavia Domnitorilor care îsi găseau aici refugiu în vremuri de restriște.

În Sfântul Altar există un mic izvor, considerat făcător de minuni, el picurând numai într-o scurtă perioadă a anului, cuprinsă între Izvorul Tămăduirii și Adormirea Maicii Domnului.

Cei ce vor să își arate dragostea față de Evanghelia lui Hristos și pentru patrimoniul național, pot depune donația pe adresa Mânăstirii Cetăţuia-Negru Vodă, sau în  contul:

 
B.C.R. Câmpulung Muscel: Mânăstirea Cetăţuia Negru Vodă
Cod IBAN RO98RNCB0023013599440001
Cod de identificare fiscala RO 13938920
 

Persoanele fizice care doresc să ajute mânăstirea prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe salariu, reținut la sursă, pot completa DECLARAȚIA 230 (descarcă de aici) cu datele de identificare ale contribuabilului și datele mânăstirii la secțiunea II (destinația sumei reprezentând până la 3,5% pentru susținerea unităților de cult).

Persoanele juridice (companiile, societățile comerciale, sau microîntreprinderile) își pot aduce contribuția la susținerea acestui locaș de cult prin redirecționarea a până la 20% din impozitul pe venit sau pe profit (dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri), prin completarea DECLARAȚIEI 177 (descarcă de aici). Termenul de depunere a Declarației 177 pentru anul 2022 este de 6 luni de la termenul de depunere a declarației de impozit pe profit, adică până pe 25.12.2023. Depuneti declarația on-line, direct pe site-ul ANAF, sectiunea „Depunere Declarații”.

Conform Ordinul 1679/20.09.2022, DECLARAȚIA 177 (descarca pdf sau soft de aici) reprezintă o cerere către ANAF de redirecționare a impozitului deja plătit de companie la bugetul de stat, în limitele prevăzute de Codul Fiscal - Art.25, alin (4) și Art.56

Plata efectivă se va efectua direct de autoritatea fiscală (ANAF). Termenul de depunere a Declarației 177 pentru anul 2022 este de 6 luni de la termenul de depunere a declarației de impozit pe profit (101), adică până pe 25.12.2023. Depuneți declarația on-line, direct pe site-ul ANAF, sectiunea „Depunere Declarații”.

 

 

Donații:

LUNA IANUARIE - 2024
Vladulescu C.P. - chitanta 05
Stancu M. - chitanta 06
Adrian M. - chitanta 07
Grigorie M. - chitanta 08
Stancu M. - chitanta 10
Roita C. - chitanta 11
Vaduva R. - chitanta 12
Atitienei M. - chitanta 13
Tudose M. - chitanta 15
Popa E.C. - chitanta 19
LUNA FEBRUARIE -2024
Popa E.C. - chitanta 20
Petrisor S. - chitanta 22
Taranu R.E. - chitanta 23
Vladulescu C.P. - chitanta 24
Stancu M. - chitanta 25
Stancu M. - chitanta 26
Grigorie M. - chitanta 28
Nacu S. - chitanta 29
Vaduva R. - chitanta 30
Adrian M. - chitanta 32
Deaconescu C - chitanta 33
Tudose M. - chitanta 34
Dintr-o greseala neintentionata chitantele 31 si 32 din 23 martie sunt afisate la nr.58 si 59.
LUNA MARTIE 2024
Socaciu - chitanta 38
Vladulescu C.P. - chitanta 39
Sugeac C. - chitanta 41
Taranu R.E. - chitanta 42
Montenegro C - chitanta 43
Stancu M - chitanta 44
Negru D - chitanta 46
Adrian M - chitanta 47
Grigorie M - chitanta 48
Vaduva R - chitanta 49
Mariescu A - chitanta 50
Roita C - chitanta 52
Marinescu D.E. - chitanta 53
Dl Nica N - chitanta 54
Varlan A - chitanta 55
Haita A.R. - chitanta 56
Dinescu A - chitanta 57
Gheba F - chitanta 58
Catrina C - chitanta 59
tudose M - chitanta 61
Vasilica V - chitanta 62
 
 
LUNA

 
 
Mulțumiri tuturor acelora care și-au arătat dragostea pentru locașul de cult ce îl reprezintă Cetățuia și Metocul Sfinții Români.
DUMNEZEU să vă dăruiască pace, spor binecuvântat, înțelegere și mântuire!