Parintele Staret - Manastirea Cetatuia-Negru Voda, Arges

PROTOSINGHEL MODEST MARIAN GHINEA

Staret al Mânastirii Cetatuia Negru Voda - Muscel - Arges.
Nascut la data de 7 august 1964, în orasul Bucuresti, din parinti ortodocsi, Ion si Anica Ghinea. Intrat ca novice la Mânastirea Sfântul Nicolae - Sitaru, Sector Agricol Ilfov în 1982, sub duhovniceasca îndrumare a Arhimandritului Damian Bogdan.
Tuns în monahism în anul 1992 si hirotonit diacon în acelasi an, de catre P.S. Episcop TEOFAN SINAITUL; numit staret al Cetatuii la 01 august 1993 de I.P.S. Vasile al Targovistei.
În 1994 hirotonit ieromonah si hirotesit duhovnic de catre Inalt Prea Sfintitul Parinte CALINIC Arhipastorul Eparhiei Argesului si Muscelului. În acelasi an a fost instalat staret si hirotesit protosinghel pe seama Mânastirii Cetatuia - Negru Voda, Arges.

Licentiat in teologie cu lucrarea "Monografia manastirii Cetatuia Negru Voda-Muscel-Arges"

Master in teologie cu lucrarea "Bizant, o lume a spiritului si a dragostei, intre apogeu si decadere"

Master in Istorie - "Dimensiunea europeana a luptei antiotomane a romanilor in secolul al XVI-lea"

Publicatii:

Revista Murmurul Sihastrilor-publicatie lunara aparuta in anul 2000 cu binecuvantarea Chiriarhului Argesului si Muscelului-ultimul numar in 2008.

Ganduri, fapte si ... condei

Glasul tacerii sau conversatia cu sufletul

Cele doua carticele reprezinta eseuri despre viata si sunt tiparite cu binecuvantarea IPS CALINIC Arhiepiscopul Argesului si Muscelului. 

A mai vazut lumina tiparului si Muntele Sfant precum si Povestea sihastrului din munte.

 

"Pastrez cu sfintenie în mintea mea icoana chipului bunicii mele, Sultana, cea care m-a purtat pe cararile Bisericii si tinterimului în anii copilariei. Dragostea ei de Dumnezeu a facut ca eu sa aleg aceasta cale."

[ sus ] [ index ] 
copyright © 2003. Mãnãstirea Cetãþuia Negru-Vodã, Cetãþeni, Jud. Argeº