APEL DE SUFLET 

Telefon mănăstire: 0248.544.000 

şi: 

0762.664.776

 Între orele 20 şi 23.45, zilnic.

 email: cetatuiamuscel@yahoo.com

Iubiti credinciosi,

Bisericuta din grota mai aminteste, prin urmele celor trei straturi de pictura, de evlavia Domnitorilor ce-si gaseau aici refugiu în vremuri de restriste.

În Sfântul Altar exista un mic izvor, considerat facator de minuni, el picurând numai într-o scurta perioada a anului, cuprinsa între Izvorul Tamaduirii si Adormirea Maicii Domnului.

Cei ce vor sa-si arate dragostea fata de Evanghelia lui Hristos si pentru patrimoniul national, poate depune obolul sau în contul nostru deschis la

B.C.R.Câmpulung: Mânăstirea Cetăţuia Negru Vodă,

cod de identificare fiscala RO 13938920

IBAN-RO98.RNCB.0023.0135.9944.0001-RON,

sau pe adresa: M-rea Cetatuia-Negru Voda; loc. Cetateni, jud. Arges; cod postal 117240,

                              Personalul mănăstirii Cetăţuia:

         protosinghel Modest Marian Ghinea - stareţ

         Mihai Florentin Mănescu - secretar

     

    *** La Schitul Sfântul Modest,  Biserica este deschisă zilnic. Maica Serafima îşi aşteaptă oaspeţii cu vorbe calde pentru fiecare.

   *** Metocul Sfinţii Români  -  preot Marian Verme.  Construit în 2007, se află la intrarea în Valea Chiliilor, 150 metri de la şosea la poalele muntelui Cetăţuia.     Biserica deserveşte nevoile spirituale ale comunităţii de rudari din satul Valea Cetăţuii-Cetăţeni. Aici se oficiază botezuri şi cununii gratuite. 

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic, preotul Marian Verme, acordă ajutor nu numai spiritual ci şi material familiilor nevoiaşe ce bat la poarta bisericii. 

                                         - - - - - - - - - - - - - - -

       MULTUMIRI   TUTUROR   ACELORA  CARE  SI-AU  ARATAT  DRAGOSTEA   PENTRU LACASUL  DE  CULT  CE-L  REPREZINTA   CETATUIA,   SCHITUL  SF. MODEST   SI   METOCUL SFINTII  ROMANI.   BUNUL DUMNEZEU  SA  VA  DARUIASCA   PACE,   SPOR   BINECUVANTAT, INTELEGERE   SI   MANTUIRE.


Sunt oameni de bine care ne trimit mesaje de încurajare dar aşa cum şi domnitorii noştri în faţa puhoaielor năvălitoare primeau ajutor numai cuvinte, aşa şi noi în faţa puhoiului ameninţător contra bisericii strămoşeşti primim numai ajutor verbal. Noi nu facem lucruri peste puterile noastre ci numai cele ce sunt de trebuinţă. Ce lăsăm în urmă va conta pentru generaţiile ce vor veni. Este greu, recunoaştem că viaţa este aşa cum este dar hai să punem puţin umărul la "ridicarea acestui stâlp clătinat de răutate", stâlpul credinţei înaintaşilor noştri. Hai să fim mai buni, mai neîncăpăţânaţi, mai compatibili sufleteşte cu cei din jurul nostru.

__________________________________________________

La schit, drumul de acces este accesibil. Primăria Stoeneşti s-a implicat în a rezolva această problema iar acum se poate urca cu orice tip de autoturism până la aşezământul monahal. La Schit nu este curent electric, încercãm pe aceastã cale sã dãm de un suflet milostiv care sã ne ajute a monta o eolianã. Menţionãm cã zona este foarte favorabilã pentru acest lucru.

Preot Marian Verme

[sus] [index]copyright © 2003. Mãnãstirea Cetãtuia Negru-Vodã, Cetãteni, Jud. Arges